Sesetengah Orang Bertuah Terlalu Banyak!

Sesetengah Orang Bertuah Terlalu Banyak!
Bagi kita yang bergelut dengan perbelanjaan hari ke hari dan mesti membuat bajet sehingga sen terakhir loteri menawarkan kita peluang untuk mengimpikan kekayaan dan masa lapang. Kami menurunkan dolar kami setiap minggu dengan harapan kami akan menjadi orang yang memenangi kehidupan yang bebas daripada masalah kewangan. Baru-baru ini ada cerita tentang seorang pemenang loteri yang pastinya menimbulkan kemarahan rata-rata Joe yang bermain loteri pragmatic demo indonesia.
Loteri Negeri New York baru-baru ini menambah permainan awal yang menawarkan jackpot terbesar dalam sejarah Loteri Negeri New York. Tiket loteri mahal ($30) tetapi jackpot adalah berjuta-juta dolar setahun seumur hidup. Selepas cukai pendapatan pemenang menambah sehingga kira-kira $674,000 setahun seumur hidup.
Sudah tentu kita semua berharap rata-rata Joe akan memenangi loteri tetapi pemenang terbaru pasti akan menimbulkan kemarahan semua Joe biasa di luar sana. Orang pertama yang memenangi loteri Million Dollar for Life sudah pun berbilang jutawan! Seolah-olah itu tidak cukup buruk pemenangnya bukan warganegara AS dan terima kasih kepada perjanjian antara UK dan AS, Keenan Atunis tidak perlu membayar cukai yang perlu dibayar oleh warga AS. Keenan Atunis dilahirkan di Turki tetapi dibesarkan di A.S. dan kini bekerja di England untuk Unicredit.
Atunis yang berada di AS untuk perhimpunan keluarga memberi ibunya $100 untuk membeli sebahagian daripada kad permainan tiket $30. Beliau menyatakan bahawa kegawatan dalam pasaran saham baru-baru ini meletakkan beliau dalam rangka fikiran untuk mengambil peluang menambah kekayaannya. Dalam apa yang hanya boleh dipanggil meremehkan dia berkata dia tidak menjangka memenangi loteri akan mengubah hidupnya. Sesetengah orang mempunyai terlalu banyak nasib!
Suka atau tidak En. Atunis memenangi jackpot fair and square. Bantahan utama terhadap kemenangan besarnya mungkin adalah hakikat bahawa dia tidak akan membayar cukai manakala pemenang AS dikenakan cukai hampir 50%. Jika Atunis telah bermain loteri kebangsaan UK, dia boleh membeli tiket loteri dalam talian dan bukannya bergantung kepada pihak ketiga untuk membeli tiket loteri itu. Pemain loteri UK telah dapat membuat pembelian loteri dalam talian selama bertahun-tahun dan langkah itu sangat popular di kalangan pemain loteri British. Pemain UK juga boleh bermain beberapa loteri Eropah lain dan pemain terbaik dari semua AS diterima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *